Linda Åkerberg utnämndes 2019 till Årets Äventyrare efter att hon genomfört ett 486 mil långt äventyr, till fots, med cykel och kajak genom Sveriges alla landskap. Expeditionen gick från Smygehuk i Skåne upp till Treriksröset i Lappland och tog fyra månader. 2021 släppte hon boken Expedition Sverige om sin resa.
#200 - Anna Carlsson vinner Val d’Aran by UTMB®
I juli 2021 vann Anna Carlsson det största ultra-trail lopp som gått det här året, Val d’Aran by UTMB® — ett 100-mileslopp i Pyrenéerna med nästan 11 000 höjdmeter och bitvis helt galet teknisk terräng. Det här är hennes race report från loppet där hon slutade som vinnare, totalnia och med nästan 3 timmars marginal till andra dam.
#199 - Backyard-debatt med Tobbe Gyllebring, Janne Svärdhagen och Johnny Hällneby
#198 - Inför Val d'Aran by UTMB®
Ellen har lite spontant bestämt sig för att springa Val d'Aran by UTMB® och nu när det är 4 veckor kvar till start pratar vi om hur hon ser på träningen och om det kommer räcka för att ta sig i mål trots bristen på ordentlig uppladdning. Vi pratar också om hur vi tror att hösten kommer att se ut nu när alltmer i samhället öppnas upp.
#197 - Peppe Lindholm, om hjärtproblem, löpning och medvetenhet
#196 - Löparlycka på YouTube med Daniel Karlsson
Vi har träffat Daniel Karlsson (@runstreakdaniel) för att prata om hans nylanserade youtube-kanal Löparlycka. Det här är ett ambitiöst projekt där tanken är att nya avsnitt kommer ut en gång i veckan. Det finns inget liknande på svenska och därför tycker vi att den här satsningen på löpar-tv om, av och för löpare ska bli superspännande!
#195 - Stress är ultralöparens värsta fiende
Kroppen gör inte alltid skillnad på stress från arbetslivet, familjen eller på grund av tuffa intervallpass eller hård långvarig ansträngning. Under ultralopp är det ofrånkomligt att vi drabbas av stress i olika former och oro och jobbiga tankar kan leda till en onödig DNF (Did not Finish). Vi delar med oss av våra erfarenheter och pratar om hur vi kan hantera stress för att det ska påverka oss så lite som möjligt.
#194 - Magisk uppvisning av Anna Carlsson på Bergslagsleden
#193 - Carole Vennevold, från ickelöpare till ultralöpare
Det här är en historia som handlar om hjärnspöken kring löpning och hur man kan vända en rädsla för att springa tillsammans med andra till att faktiskt vara stolt över sin löpning och att klara av att springa 50 miles. Carole är en av deltagarna i 10 månader mot 10 mil och att vi fick vara med på hennes resa mot att bli en ultralöpare gör oss så stolta!
#192 - 19000 höjdmeter på Vertical Challenge med Tomas Kvapil
#191 - Erik Wickström, ultraskidor och ultralöpning
Erik Wickström kallar sig för konditionskonnässör och det stämmer bra! Tillsammans med Niklas Bergh driver han podden Lagom Kondition med fokus på skidåkning, men Erik nöjer sig inte med bara vanlig längdåkning. Han har också satsat på rullskidor, cykel, duathlon och vinter-triatlon — och såklart också ultralöpning. Men Eriks allra största merit är nog inom “ultraskidor” där han satte världrekord på 24-timmars med 43,9 mil.
#190 - Vertical Challenge och hur Ellen tränar inför bergslopp
#189 - Clara Henry, ultralöpning och konsten att springa långsamt
Varför har många så svårt att acceptera när någon inte satsar på att springa milen så fort som möjligt? Att det kanske finns andra mål med träningen och löpningen än att bli galet vältränad? Vi träffade Clara Henry i somras när hon var programledare för Hemmavasan och började prata om ultralöpning och runstreak och det slutade med att Clara anmälde sig till vårt coachingprogram 10 månader mot 10 mil.
#188 - Pace on Earth Invitational 24h, eftersnack
#187 - Micael Dahlen — om träning, vanor och att bli 1000 år gammal
#186 - Förberedelser inför 6-dagars med support-teamet
#185 - Katarina Woxnerud, bäckenbottenträning för kvinnliga och manliga löpare
Katarina Woxnerud är legitimerad naprapat och har jobbat med träning och utbildning i 30 år. Vi bjöd in Katarina till podden för att prata om bäckenbottenträning och hur det påverkar löpningen. Även män behöver ha koll på sin bäckenbotten, men vad är det egentligen och hur och varför behöver man träna upp dessa delar av kroppen?
#184 - Sammanfattning av maratonveckan med Anders Norén
#183 - Maratonveckan, hur man klarar att springa ett maraton om dagen i en vecka
Johnny drar igång ett stort träningsprojekt måndag den 15:e februari. Planen är att springa ett maraton om dagen i en vecka, men det han definierar som största orosmomenten är inte att klara av sträckan, utan hur han ska lösa logistiken och vardagen under tiden. Häng med, nu kör vi ett kort avsnitt per dag i en vecka!